2018. december 15. (szombat) márkakereskedésünk ZÁRVA tart.

JÖVŐBE REPÍTENEK A HONDA XCELERATOR START-UP PROJEKTJEI

Hír megjelenése: 2018.01.10

Beszámoló a 2018-as CES szakkiállításról

Közösen mutatja be legújabb, mobilitást megváltoztatni képes technikai fejlesztéseit a Honda Xcelerator és hat start-up partnere a 2018-as CES szakkiállításon. Az innovációk az autonóm, illetve hálózatba kapcsolt okosjárművek területén születtek és egytől egyig roppant ígéretesek. A CES 2018 egyik legfőbb eseménye a Global Innovator Showcase névre keresztelt bemutató, ahol a Honda mellett partnerei is nagyközönség elé lépnek, beleértve a BRAIQ, a DeepMapet, a DynaOpticst, az EXO Technologiest, a Tactual Labst és a WayRayt is.

A Honda Xcelerator a Szilícium-völgyben található Honda Innovations részlegeként működik, feladata, hogy új technológiákat, illetve üzleti modelleket kutasson fel. A Honda Xcelerator célja, hogy elősegítse a start-up cégek munkáját, azaz felgyorsítsa a prototípusok elkészítését, egyszersmind megfelelő fejlesztői környezetet és mentorokat biztosítson a vállalkozók számára. A Honda Xcelerator több területen is képviselteti magát, munkatársai egyebek mellett a mesterséges intelligenciára, a hálózatba kapcsolt járművekre, az energiagazdálkodásra, a felhasználói felületekre, az ipari fejlesztésekre, a személyes mobilitásra és a robotikára fókuszálnak.

– Az Xcelerator-partnerekkel olyan új technológiákat fedezhetünk fel, amelyek jelentősen megváltoztathatják, illetve hatékonyabbá tehetik a Honda jövőbeni termékeit és szolgáltatásait, ugyanakkor új üzleti lehetőségeket teremtenek – mondta a Honda Innovations elnök-vezérigazgatója, Nick Sugimoto. – Az innovációs cégek szakemberei a 2018-as CES szakkiállításon oszthatják meg velünk gondolataikat – fűzte hozzá.

A múlt hónapban a Honda bejelentette, hogy Detroitra, Európára, Japánra és Kínára is kiterjeszti az Xcelerator programot. A Honda több központot is fenntart, hogy segítse a különféle régiókban dolgozó fejlesztőket. Bostonban a MassChallenge, Tel Aviv-ban a Drive, Jeruzsálemben pedig a közösségi finanszírozású OurCrowd támogatja az innovációkat.

A Honda által szervezett Global Innovator Showcase bemutatón az alábbi hat partnercég vesz részt.

BRAIQ: Az Adaptív Sebességrögzítő (ACC) nyújtotta élmény személyre szabása
A New York-i székhelyű BRAIQ összehangolja a mesterséges intelligenciát az emberi igényekkel, hogy az autonóm járművek vezetési stílusa megfeleljen a felhasználói elvárásoknak. A BRAIQ rendszerével felszerelt modellek – a már létező belső szenzorok révén – biometrikus adatokat gyűjtenek az utasok menetkomfortjáról, továbbá az autó működéséről, közöttük a gyorsításról, fékezésről, kormányzásról stb. Az információk biztonságos tárolása és feldolgozása a felhőben történik, ami tulajdonképpen érzelmi intelligenciával egészíti ki a mesterséges intelligenciát. A Honda Xcelerator és a BRAIQ célja, hogy személyre szabja az Adaptív Sebességrögzítő (ACC) nyújtotta élményt, fokozva a menetkomfort és a felhasználók autonóm járművekbe vetett bizalmát.

DeepMap: Térképszolgáltatások autonóm járművek számára
A DeepMap nagy felbontású térképekkel és valós idejű helymeghatározással segíti az autonóm járművek működését. A cég a kaliforniai Palo Alto-ban található, fő tevékenységként felhőalapú, háromdimenziós, nagy felbontású térképeket készítenek és biztosítanak 4-es és 5-ös szintű autonóm járműveknek. Technikájuk rendkívül nagy értéket képvisel, ugyanis autonóm járművek szenzorainak adatait elemzik, nem pedig irányított flottákét. További előnye, hogy a szenzorok helyzete eltérő, így a helymeghatározást nem zavarhatják szenzorhibák és kedvezőtlen időjárási, illetve útviszonyok. A DeepMap és a Honda Xcelerator közös munkájával a jövőben jelentősen biztonságosabbá válhat a közlekedés.

DynaOptics: Szabad térformájú optikák a közlekedésbiztonságért
A szingapúri DynaOptics a szabad térformájú optikák előnyeit kihasználva fokozza az autonóm járművek helyzetfelismerő képességét, ezáltal a menetbiztonságot. A DynaOptics különféle feladatokhoz igazítható lencséi fényérzékenység, képminőség és rajzolat terén egyaránt jobban teljesítenek, mint a hagyományos optikai egységek (akár 50 százalékkal is). A Honda Xcelerator és DynaOptics együttműködése első sorban a szenzorkamerák fényérzékenységének javítására irányul, hogy a menetbiztonsági eszközök minél gyorsabban érzékelhessék és azonosíthassák a tereptárgyakat.

EXO Technologies: Nagy pontosságú, GPS-es helymeghatározás
Az EXO Technologies nagy pontosságú, alacsony árú GPS-ekkel teszi hatékonyabbá a Smart Mobility rendszereket. A Tel Aviv-i társaság legfőbb szándéka, hogy fejlessze az autós, kereszteződésről kereszteződésre irányító navigációs rendszereket, és precíz helymeghatározással tegye hatékonyabbá a hálózatba kapcsolt és az autonóm járműveket. A Honda Xcelerator és az EXO szakemberei vállvetve dolgoznak a GPS-es helymeghatározás pontosabbá tételén, méghozzá anélkül, hogy további hardvereket vagy tájékozódást segítő földi objektumokat alkalmaznának.

Tactual Labs: Valós idejű, emberi testtartást figyelő rendszer
Tactual Labs valós idejű, emberi testtartást figyelő rendszerekkel egészíti ki a különféle felhasználói felületeket. A vállalkozást a University of Toronto – ember-számítógép kapcsolatait vizsgáló – kutatói hozták létre. A Tactual PRISM™ névre keresztelt eszköz felismeri az emberi alakokat és látja az emberi akciókat, illetve reakciókat. Ezzel együtt vezérlőszoftvere képes digitális, 3D-s formában „újraalkotni” a megfigyelt emberi kezet és testet. A Tactual Labs és a Honda Xcelerator közös célja, hogy új, fejlett felhasználói felületeket hozzanak létre, amelyek könnyebben felismerik az emberi szándékokat. A Tactual műszaki megoldásai jelentősen fokozhatják az autóvezetők és a motorosok kényelmét, valamint biztonságát, hiszen olyan adatbeviteli rendszerek születhetnek, amelyek a kormány elengedése nélkül kezelhetők.


WayRay: Holografikus, AR-alapú navigáció hálózatba kapcsolt és autonóm járművekhez
A svájci WayRay holografikus, kiterjesztett valóságon (AR) alapuló navigációs rendszereket fejleszt hálózatba kapcsolt és autonóm járművekhez. A WayRay innovatív, holografikus optikai eszközei fényévekkel fejlettebbek a hagyományos, tükörre és lencsére épülő berendezéseknél, így ultraprecíz, nagy felbontású képet vetítenek a vezető elé. Ez lehetővé teszi, hogy a vezető mindig az útra koncentráljon, tehát biztonságosabbá teszi az utazásokat. A rendszer kiterjesztett valóságot használ a POI-k és a valós idejű figyelmeztetések (pl. akadályokra, gyalogosokra) megjelenítésére. A Honda Xcelerator és a WayRay miniatűr, kiterjesztett valóságot megjelenítő head up display (HUD) rendszereken dolgoznak, amelyek kisebb autókban is használhatók és hatékonyabbak, mint napjaink hasonló eszközei.
Honda Ercsi - Autócentrum Szabó
Cím
2451 Ercsi, Rákóczi út 25.
Telefon
+36 (25) 505 605
Nyitva tartás
Új- és használt autó értékesítés
H-P: 08:00-17:00
Sz-V: Zárva
Szerviz
H-P: 08:00-17:00
Sz-V: Zárva
Ünnep nyitva tartás
2018.12.15.: ZÁRVA
2018.12.22.-26.: ZÁRVA
2018.12.27.-28.: 08:00-17:00-ig
2018.12.29.-2019.01.01.: ZÁRVA
2019.01.02.-tól a megszokott nyitva tartás szerint várjuk kedves Ügyfeleinket!

Visszahívást kérek


Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk